Näin kirjoitat tekstin hääkutsuun

 
Hääkutsun tekstit
hääkutsun teksti
Mitä kirjoittaa hääkutsuun
Teksti hääkutsuun.jpg

Olette siis siinä ihanassa vaiheessa, että pitkien etsintöjen jälkeen unelmienne hääkutsu on löytynyt, ja olette valmiit tilaamaan sen netistä, ehkä jopa Kalligrafiastudion hääkutsujen valikoimasta. Tilauslomakkella odottaakin pommi: Hääkutsun teksti!

Tässä postauksessa käyn läpi sitä, mitä hääkutsuun oikein kuuluu kirjoittaa ja miten valitaan oikea sävy. Voit myös ladata pdf-työkirjan jossa on kymmenen erilaista teksti-esimerkkiä sekä listaus infokorttiin tulevista elementeistä.


hääkutsun teksti peilaa teidän häiden muuta tyyliä

Teidän häiden tyyli ja tunnelma saa näkyä ja kuulua kaikessa, mikä liittyy teidän juhlapäivään. Kun yhtenäinen tunnelma soljuu hääkutsujen teksteistä ja visuaalisesta ilmeestä aina hääpäivän yksityiskohtiin, on lopputuloksena aivan ihanat, teidän näköiset, tunnelmalliset ja upeat juhlat, joissa vieraat tuntevat olonsa tervetulleiksi ja turvalliseksi.

Aloittakaa suunnittelu siis siitä, minkälaisia te olette, minkälaiset juhlat juuri te haluatte järjestää ja miksi? Kun teillä on selkeät raamit ja lähtökohdat, on helpompi päättää, miltä häät näyttää, tuntuu, tuoksuu, maistuu ja kuulostaa. 

Tuokaa tätä samaa persoonallisuutta ja teidän ikiomaa tunnelmaa mukaan myös kun suunnittelette teidän hääkutsujen tekstejä. Villien festarihäiden kutsussa kuuluukin olla ihan erilainen sävy kuin romantikkojen unelmapäivässä.


Yksinkertainen vs. Maalaisromanttinen

Jos häiden tunnelma on minimalistisen yksinkertainen, myös kutsutekstissä voi noudattaa samaa kaavaa. Pidä mukana vain oleelliset seikat: Hääparin nimet, ajankohta (päivämäärä ja kellonaika) sekä vihkipaikka. Kaikkein yksinkertaisimmassa kutsussa jopa juhlapaikan mainitseminen saattaa olla “ylimääräistä”, jos juhlapaikkaan kuljetaan kätevästi yhdessä vihkimisestä, tai paikka on sama:

Janica & Henri
26.8.2021 klo 15
Helsingin tuomiokirkko

Maalaisromanttinen hääpari taas haluaa luoda runsautta ja rustiikkista juhlafiilistä jo kutsun kirjoittamisvaiheessa. Pidä huoli, että toivotatte vieraat lämpimästi tervetulleeksi juhlimaan teidän suurta päivää ja kerrotte, kuinka innoissanne olette kutsuessanne teidän rakkaimmat ihmiset todistamaan, kun sanotte tahdon. Antakaa teidän innostuksen, rakkaudauden ja yltäkylläisyyden näkyä ja kuulua tekstissä:

Meillä on suuri kunnia toivottaa teidät lämpimästi
tervetulleeksi, kun vihdoinkin sanomme toisillemme tahdon!

Sanna ja Petteri
Lauantaina 26. elokuuta 2021
kello viisitoista

Meidät vihitään Haikon kartanossa, jonka jälkeen
unelmiemme hääjuhlat rakkaiden ihmisten seurassa jatkuvat
pikkutunneille saakka!


Lataa työkirja: 10 hääkutsun tekstiesimerkkiä + vinkit infokorttiin

Liity Kalligrafiastudion hääuutisten postituslistalle, ja saat ladattua pdf-työkirjan, joka sisältää kymmenen erilaista ideaa hääkutsun tekstiä varten. Joukosta löytyy tyylikkäitä esimerkkejä niin modernin ja minimalistisen, hulluttelevan kuin muodollisenkin tyylin ystävälle.

Bonuksena löydät työkirjasta myös listauksen siitä, mitä kaikkia elementtejä infokorttia laatiessa kannattaa ottaa huomioon. Näin et varmasti unohda mitään tärkeää!

Hääkutsu teksti yksinkertainen maalaisromanttinen.jpg

Lataa työkirja tästä!

10 esimerkkiä hääkutsutekstiksi + infokortin elementit