Hääkutsut 2023: tutustu uuteen häämallistoon

 
Häämallisto New York

Häämallisto New York

Häämallisto Pariisi

Häämallisto Pariisi

Kalligrafiastudion uudessa The Wedding Edit -häämallistossa on teemana maailman ihanat kaupunkikohteet

Tässä postauksessa avaan suunnitteluprosessia kutsujen taustalla, ja vastaan kyssäreihin, kuten: Mistä sain idean kaupunki-aiheiseen mallistoon? Miten suomalaiset hääparit voivat inspiroitua ulkomaisista kaupunkikohteista omia häitä suunnitellessaan? Miksi juuri nämä kaupungit?


Mistä tuli idea kaupunki-aiheiseen mallistoon?

Matkailu on yksi parhaista asioista maailmassa, ja mä itse ammennan matkustamisesta paljon inspiraatiota, niin visuaalisesti kuin kokonaisvaltaisemminkin – reissujen tärkeys näkyy koko siinä tavassa, jolla mä rakennan mun elämää ja teen valintoja.

Heti kutsumalliston suunnittelun alkuvaiheessa nousi esiin ajatus kaupungeista ja kaupunkikohteista. Halusin luoda malliston, joka olisi kiehtova, kaunis, todella tyylikäs ja silti helpostilähestyttävä. Monet suurkaupungithan on juuri tällaisia: luovuuden, tyylin ja muodin mekkoja, joihin on kuitenkin helppo päästä ja mukava matkustaa.

Kun tilaa valmiit hääkutsut netistä, niin fiilis on sama kuin kaupunkilomalle lähtiessä: valitse suosikkisi, pakkaa laukut (eli personoi yksityiskohdat) ja lähde lentoon!


Häämallisto Toscana

Häämallisto Toscana

Häämallisto Berliini

Häämallisto Berliini

Miten suomalaiset hääparit voivat inspiroitua ulkomaisista kaupunkikohteista omia häitä suunnitellessaan?

Ei tarvitse todellakaan olla suunnittelemassa Pariisi-teemaisia häitä valitakseen Pariisi-kutsut, tai edes ikinä käynyt Pariisissa! Kaupungit ovat lopulta vain inspiraationlähteitä: niiden tunnelma on tuotu näihin malleihin mukaan tyylikkäiden fonttivalintojen, laadukkaiden painomateriaalien sekä käsintehdyn kalligrafian avulla.

Pariisi huokuu modernia romantiikkaa ja jokivarsien tunnelmaa, Köpiksestä taas huokuu huoleton iloisuus ja hauskojen juhlien tuntu. Berliinissä on rouheaa sivellintekstausta ja Toscanassa on taitettu kevyt oliivinoksa koristamaan kutsua.

 

Miksi juuri nämä kohteet?

Rakastan matkustamista, ja aistin yleensä tilan ja paikan tunnelmaa tosi voimakkaasti. Jokaisella kohteella on oma fiiliksensä, ja tätä halusin ammentaa kutsujen mallistoon. Olen suunnitellut häitä ja hääkutsuja yli viisi vuotta elämästäni, joten minulle on muodostunut hyvä näppituntuma siihen, millaisia tunnelmia ja maailmoja hääparit usein haluavat luoda omaan, unelmien hääpäivään. Kohteet valikoituivat intuitiivisesti tältä pohjalta: yhdistin paikan tunnelman häiden tunnelmaan ja loin kutsut vastaamaan sitä, mitä tästä yhtymäkohdasta löytyi.

Miten mallisto syntyi? 

Kuten kaikki visuaaliset projektit: ensin loin mood boardit jokaiselle kohteelle, joka kutkutteli minua. Pohdin kauan printtimateriaaleja ja suunnittelin, millainen kalligrafia kuvastaa minkäkin kohteen luonnetta. Pikku hiljaa kuvien ja kalligrafianäytteiden sekamelskasta alkoi selkeytyä, mitkä kohteet ja millaiset tyylit valitsen mallistoon. Malliston malliversiot (kuten kaikki Kalligrafiastudion kutsut) on painettu laadukkaille materiaaleille tuulivoimaa käyttäen. Upeat kuvat otti häävalokuvaaja Susanna Nordvall.