Masterclass-kokemuksia: Tiia / Kalligrafia Kaarel

 

Tänään meille esittäytyy Tiia oman Kalligrafia Kaarel -brändinsä takaa. Masterclassin käytyään Tiia on perustanut kalligrafian ympärille oman yrityksensä, ja tekee nyt modernin kalligrafian tilaustöitä niin hääpareille kutsujen ja paperituotteiden muodossa, kuin yrityksillekin logoina ja bränditöinä.

Moi Tiia! ESITTELE ALKUUN KUKA OLET, JA MITEN INNOSTUIT MODERNISTA KALLIGRAFIASTA?

Olen Tiia, kohta 30-vuotta täyttävä nainen Turun kupeesta. Vapaa-aikani kuluu kalligrafian lisäksi perheemme kolmen villakoiran kanssa touhuillessa ja koiraharrastusten parissa. Perheen nuorimmainen nelijalkainen on vasta 16-viikkoinen eli vauhtia kotona piisaa! Suunnittelemme myös omia häitämme, joita on koronasta johtuen siirretty kahdesti. Nyt helmikuussa 2022 koittaa kauan odottamamme päivä!

Mitä kalligrafia sulle merkitsee? Miksi nautit siitä niin paljon?

Kalligrafia on itselle flow-tilan, oman ajan ja luovuuden pyhä kolminaisuus! Laitan sopivaa musiikkia soimaan taustalle, tartun hiusterään ja annan musteen luoda viivoja paperiin. Syvennyn työhön täysin ja aika kuluu huomaamatta. Saan kalligrafiaa tehdessä usein erilaisia ideoita tulevaisuutta varten ja pidänkin niitä varten vieressä ruutupaperia. Luovuus todella virtaa ja innostus tuntuu koko kehossa!

Kalligrafia on sekoitus keskittymisharjoitusta, meditaatiota sekä aikaansaavaa tekemistä. Huomaan olevani kalligrafiahetkeni jälkeen levollisempi ja sykkeeni on laskenut unen tasolle!

Miten löysit Kalligrafiastudion Masterclassin ja miksi päätit osallistua? Mikä oli lähtötasosi?

Muistan jo lapsena ihailleeni kummitätini taitoa luoda perinteistä kalligrafiaa onnittelukortteihin. Todenteolla moderniin kalligrafiaan hurahdin hääsuunnittelun yhteydessä ja sain pakkomielteen kalligrafiasta osana häidemme koristelua ja ilmettä. Lopulta nähdessäni taidokkaan kalligrafin kirjoittamista livenä, hankin siltä seisomalta tarvikesetin ja harjoittelu kotona alkoi toden teolla. Päätinkin tehdä tarvittavat tekstit omiin häihimme!

Olin törmännyt kalligrafian alkutaipaleella Ainin Instagram-tiliin ja saanut sitäkin kautta inspiraatiota sekä käytännön vinkkejä. Muutaman kuukauden iltaisen rustailun jälkeen törmäsin Ainin juuri lanseeraamaan Masterclass-kurssiin ja en epäröinyt hetkeäkään osallistumistani! Tiesin heti, että tämä on juuri se jokin, mitä olen odottanut saadakseni osaamiseni seuraavalle tasolle! Sanomattakin selvää, etten ollut väärässä!

Mitkä olivat kurssin tärkeimmät opit ja oivallukset sinulle?

Itselle ehdottomasti tärkeimmäksi kurssilta jäivät oivallukset oman käsialan ja tyylin kunnioittamiseen. Lisäksi kädestä pitäen -tyyliset videot kirjainten sitomisesta ja terän käsittelystä kulutin käytännössä loppuun katsoessani niitä uudelleen ja uudelleen. Yritykseni logoni suunnittelin kurssin aikana ja vektoroinnin opettelussa Masterclass on ollut maailman isoin apu!

Vasta digitalisoinnin opittuani uskalsin hypätä yrittämisen kiehtovaan maailmaan voidessani tarjota asiakkaalle muitakin kuin käsintehtyjä tuotteita. Yritykseni täytti kesällä 2021 vuoden!

Miten sun kalligrafiatekeminen on kehittynyt kurssin jälkeen? Millaisien kalligrafia-asioiden parissa työskentelet nyt?

Ennen Masterclassia kalligrafia oli itselle puhtaasti harrastus ja vain itseäni varten. Pian kurssin jälkeen aloin saada kyselyjä hääpareilta mm. paikkakorteista heidän tärkeään päiväänsä! En voinut uskoa sitä todeksi! Nyt työni kalligrafian parissa kuluu pääosin hääparien kanssa yhdessä suunnitellen tuotteita heidän päiväänsä aina kutsuista alkaen. Lisäksi teen pienyrityksille heidän brändiään tukevia logoja ja paperituotteita. 

Millaiset sun tulevaisuuden-haaveet on kalligrafian parissa?

Teen kalligrafiatöitä nyt sivutoimisena yrittäjänä palkkatyöni ohella. Tulevaisuudessa olisi mahtavaa tehdä kumpaakin työtä tasapainoisessa suhteessa toisiinsa ja selvittelenkin mahdollisuutta tehdä koulutustani vastaavaa työtä jatkossa vähemmän. Tämä mahdollistaisi tarvittavan ajan kalligrafiatöihin keskittymiseen sekä yrityksen kehittämiseen. Kiireisenä hääsesonkina en valitettavasti voinut ottaa kaikkia töitä vastaan ajanpuutteesta johtuen.

Iso kiitos Ainille! Avullasi ja opeillasi löysin itselleni intohimoisen harrastuksen, työn sekä kanavan luovuudelleni!

Seuraa TIIAA:

Instagram: @kalligrafiakaarel
Nettisivut: www.kalligrafiakaarel.com


 
masterclass kokemuksia kalligrafia
 
 
IMG_20210725_113834 (2).jpg
 
 
IMG_20210608_202159 (2).jpg
 
 
IMG_20210730_162854 (2).jpg
 

 
MasterclassAini Mäensivu