Masterclass-kokemuksia: Katri @ By Katri Elina

 
Masterclass kokemuksia By Katri Elina

Tänään esittäytyy Katri oman By Katri Elina -brändinsä takaa. Katri kävi Masterclassin kesällä 2020, jonka jälkeen hän on jättänyt päivätyönsä ja hypännyt täyspäiväiseksi yrittäjäksi kalligrafian tilaustöiden ja upeiden kukka-asetelmien parissa.

Moi Katri! Kerrotko vielä omin sanoin, kuka oot ja mitä teet?

Olen Katri, yrittäjä ja By Katri Elina yrityksen perustaja Espoosta. Teen monipuolisesti yksilöllisiä kalligrafia- sekä kukkatöitä.

Miksi päätit osallistua Kalligrafiastudion Masterclassiin?

Löysin Masterclass -kurssin Kalligrafiastudion Instagramin kautta, josta olin jo aiemmin bongannut kiinnostavat kalligrafiahaasteet. Olin jo varaamassa itselleni paikkaa workshoppeihin, kunnes koronatilanne peruutti ne. Tästä ei onneksi mennyt kuin hetki kun huomasin, että etäopiskeluna järjestettävä Masterclass -kurssi on aukeamassa, jonne ilmoittauduin heti. 

Kalligrafiaa ja tekstausta kohtaan on itselläni ollut kiinnostusta ja taustaa jo pidempään. Äitini teki uransa mainosalalla sekä mainostekstaajana, joten kiinnostus käsinkirjoittamiseen ja tekstien sommitteluun on lähtöisin jo lapsuudestani, jolloin pääsin läheltä seuraamaan äitini työskentelyä.

Mitä opit kurssilla? Mitkä oli tärkeimmät taidot / oivallukset?

Opin kurssilla valtavasti modernin kalligrafian oikeanlaisista työvälineistä, tekniikasta sekä tekstin sommittelusta. Tärkein oivallus itselleni oli heti kurssin alussa käden asennon korjaus. En ollut ennen kurssia kiinnittänyt tähän asiaan riittävää huomiota ja se on ihan avainasemassa modernia kalligrafiaa kirjoittaessa. 

Kurssin jälkeen olen päässyt soveltamaan kaikkea oppimaani käytäntöön. Yritykseni tarjoaa monipuolisesti kalligrafiatöitä esimerkiksi hääkalligrafian sekä erilaisten painotuotteiden, kuten yritysten kiitos- ja lahjakorttien suunnittelun muodossa.

Tärkein oivallus itselle oli heti kurssin alussa käden asennon korjaus. Se on ihan avainasemassa modernia kalligrafiaa kirjoittaessa.

Millaiset sun tulevaisuuden-haaveet on kalligrafian parissa?

Tulevaisuuden haaveena on, että yritykselläni olisi pieni, viihtyisä tila, jossa voisin järjestää modernin kalligrafian workshoppeja.

On äärimmäisen palkitsevaa nähdä oma kädenjälki ja työn lopputulos valmiina tuotteena.


Mitä kalligrafia sulle merkitsee ?

Kalligrafia merkitsee itselleni ennen kaikkea väylää luovuudelle. Ja kun kirjoittamiseen on tullut lisää varmuutta, siitä osaa nauttia ja sen äärelle on rentouttavaa pysähtyä, ajattelematta juuri sillä hetkellä mitään muuta. On myös äärimmäisen palkitsevaa nähdä oma kädenjälki ja työn lopputulos valmiina tuotteena. 



Seuraa Katria:

Instagram: @bykatrielina
Nettisivut: www.bykatrielina.fi


image3.jpeg
Kalligrafian verkkokurssi kokemuksia Katri Elina
Kalligrafian verkkokurssi kokemuksia by Katri Elina
image1 (1).jpeg