Masterclass alumni esittäytyy: Anni Möller / Inna Creative

 
Masterclass blogi Anni Möller-27.png

Tänään esittäytyy Kalligrafiastudion Masterclassin ensimmäisen kierroksen alumni, Anni Möller. Kalligrafia on ollut Annille rakas harrastus jo pitkään, mutta kurssille osallistuminen teki toiminnasta ammattimaisempaa ja hän pyörittää omaa Inna Creative -brändiään päivätyönsä ohessa.

Moi Anni! Kerrotko vielä omin sanoin, kuka oot ja mitä teet?

Moi! Oon Anni Möller, 28-vuotias kalligrafi Inna Creative -brändin takana.

Leipätyökseni työskentelen etsivässä nuorisotyössä ja vapaa-ajallani teen kalligrafiaa!

Teen kalligrafian keinoin syntymätauluja, häiden ja juhlien paperituotteita, sisustustauluja, ja erilaisia kortteja. Suosituin tuotteeni on juhliin sopiva "tervehdys", jossa asiakas tilaa minulta kortin, jonka toteutan kirjekuoria myöten ja lähetän suoraan tervehdyksen saajalle.

Olen jo aika pitkään harrastanut kalligrafiaa, mutta oikeastaan vuoden 2018 jälkeen intensiivisemmin. Pienestä pitäen olen tutkaillut ihmisten käsialoja ja rakastanut kirjaimia. Teininä piirtelin paljon myös graffiteja, joten pidän myös katutaiteesta tosi paljon.

Kalligrafian ja luovan työn avulla palaudun loistavasti myös leipätyöstäni, jossa ollaan usein vaikeiden asioiden äärellä. Kalligrafia on mulle aivan hurjan tärkeä asia!

Miksi päätit osallistua Kalligrafiastudion Masterclassiin?

Mulle tuli todella vahva intuitio, että tälle kurssille mun täytyy osallistua, jotta voin viedä osaamistani eteenpäin. Mulla oli silloin todella huono rahatilanne eikä osallistuminen ollut millään lailla taloudellisesti järkevää, mutta luotin siihen että kurssi maksaa itsensä takaisin. Ja voi kuinka se onkaan maksanut! Masterclass on ollut ihan ratkaiseva käännekohta mun kalligrafiaduunien kannalta.

Osallistuin Masterclassiin erityisesti siitä syystä, että saisin lisää tietoa välineistä, sekä oppisin digitoimaan kalligrafiaa. Itse tekstaamiseen en kokenut tarvitsevani niin paljoa ohjausta, mutta toki kurssi vaikutti hurjasti myös tekemiseeni ja käsialaani positiivisesti. Niitä asioita voisi (ja kannattaisi) harjoitella ihan loputtomiin.

Mitä opit kurssilla? Mitkä oli tärkeimmät taidot / oivallukset?

Opin käyttämään Adobe Illustratoria ja digitoinnin perusteet. Lisäksi opin brändijuttuja, sekä tuotteistamaan omaa osaamistani. Lisäksi sain paljon tietoa kalligrafiatarvikkeista ja erilaisista välineistä.

Keskityin näihin teemoihin eniten, mutta kurssilla oli lisäksi todella hyviä käsialaharjoituksia eri tyylejä varten. Lisäksi kurssilla harjoiteltiin erilaisten koristeiden piirtämistä, joita voi käyttää kalligrafiatuotteita tehdessä.

Kurssi vastasi tarpeisiini aivan täydellisesti, ja sain kaiken sen mitä lähdin hakemaan. Sain myös rohkeuden tutustua itse uusiin välineisiin ja siksi pidänkin Masterclassia erityisesti suunnan näyttäjänä. Koen tarvinneeni juuri näköalaa ja sitä kurssi on minulle antanut.

Kalligrafia on minulle taiteen muoto, jonka avulla pääsen ilmaisemaan rakkauttani kirjaimiin.

Millaiset sun tulevaisuuden-haaveet on kalligrafian parissa?

Tuntuu ihanalta sanoa, että toivoisin asioiden jatkuvan näin. Toki haluaisin saada hommaa hiukan isommalleen ja panostaa puitteisiin vielä lisää. Haaveisiini kuuluu myös saada omaa palvelua asiakkaille entistä helpommaksi ostaa.

Lisäksi haaveilen kehittyväni tekstaajana, ja oppivani entistä monipuolisemmaksi tekijäksi ihan itse kalligrafian tekemisen parissa. Koen jo nyt pystyväni moneen, mutta haluaisin saada useamman erilaisen tyylin tekstata itselleni tosi luontevaksi ja vahvaksi.

Haluaisin myös oman ateljeen, jossa pääsisin rauhassa levittämään kaikki paperini ja mustepulloni kaikkialle!

Minusta on niin ihanaa, kun ihmiset ilahtuvat tekemisestäni niin paljon. Ihanaa tuoda hyvää mieltä toisille oman osaamisen kautta.


Mitä kalligrafia sulle merkitsee ?

Kalligrafia on minulle taiteen muoto, jonka avulla pääsen ilmaisemaan rakkauttani kirjaimiin. Kalligrafian ja luovan työn avulla palaudun loistavasti myös leipätyöstäni, jossa ollaan usein vaikeiden asioiden äärellä. Kalligrafia on mulle aivan hurjan tärkeä asia! Minusta on niin ihanaa, kun ihmiset ilahtuvat tekemisestäni niin paljon. Ihanaa tuoda hyvää mieltä toisille oman osaamisen kautta. <3

Seuraa Annia:

Instagram: @inna.creative
Nettisivut: www.innacreative.com


Kalligrafiastudio Masterclass Kokemuksia.jpeg
kalligrafiastudion masterclass opiskelija kokemuksia.jpeg

 
MasterclassAini Mäensivu