“When I have my paper and pen in front of me, I instantly feel at peace”

Ainin haastattelu, Blue Wings Magazine, Helmikuu 2018


AINI MÄENSIVU SCRIPT

ihana tavata!

— Olen Aini Mäensivu - tapahtumasuunnittelija, kirjaintaiteilija ja kalligrafiastudio Script Creativen perustaja.

Valmistuttuani BA Event Management -linjalta Bournemouthin yliopistosta olen ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa satoja upeita tapahtumia sekä Helsingissä että Lontoossa. Viimeiseen kahdeksaan vuoteen mahtuu festareita, urheilutapahtumia, pr-bileitä, häitä, tapahtumamarkkinointia ja yritysjuhlia.

Ihastuin moderniin kalligrafiaan suunnitellessani asiakkailleni luksus-häitä Lontoossa. Kun sain lahjaksi kalligrafiasetin ja piirsin ensimmäiset vapisevat viivani irtomusteella, olin koukussa heti. Harjoittelin jatkuvasti, kävin läpi kaikki oikean- ja vääränlaiset kalligrafiatarvikkeet ja opin virheiden kautta. Pikku hiljaa tekniikka hioutui ja oma tyyli kehittyi.

Vuonna 2016 olin mukana Kapua 2016 Nepal -varainkeruuhankkeessa, ja rohkaistuin myymään omia kalligrafiatöitäni. Kaikki voitot vuoden 2016 kalligrafiatuotoksistani päätyivät siis Nepaliin, jossa ne käytettiin Väestöliiton ja Kynnys Ry:n kehitysyhteistyöprojekteihin - naisten ja tyttöjen koulutukseen ja seksuaalikasvatukseen.

Kalligrafiastudio Script Creative sai vihdoin alkunsa vuoden 2017 keväällä, ja nyt piirrän kauniita kirjaimia työkseni. Lisäksi opetan kalligrafiaa workshopeissa, yleisötapahtumissa ja yrityksissä. Asiakkaihimme kuuluu mm. Louis Vuitton, MAC Cosmetics, Universal Music, Tapaus, ROOF Productions, Love Me Do -häämessut sekä Helsinki Design School.