Mulle tärkeät jutut tänä vuonna tuntuvat kiertyvän aika tiukasti mun kalligrafiastudion pystyttämisen ja kasvattamisen ympärille.

Yleensä joka vuosi on ollut suunnitteilla jokin pitkä reissu tai projekti, kuten viime vuoden Burning Man tai sitten Kapua 2016 Nepal -prokkis pari vuotta sitten. Tällaiset jutut on olleet tärkeitä mulle, koska ne on vieneet ajatukset pois töistä ja arjesta vapaalle, muihin maailmoihin ja toisenlaisiin todellisuuksiin.

Tänä vuonna ei yhtäkkiä olekaan mitään isompaa reissua tai projektia. Se ei ole ollut kovin tietoinen päätös - ei vaan ihan oikeasti tee mieli nyt keskittyä mihinkään muuhun kuin tähän. Yrittäjyyteen.

Keräsin tähän neljä syytä sille, miksi päätin ryhtyä täysipäiväisesti yrittäjäksi:

1 | Koska halusin

Yksinkertaisesti halusin yrittää! Mulla oli joskus parikymppisenä kolme isoa haavetta jotka halusin toteuttaa ennen kolmekymppisiä:

  • Asua ulkomailla

  • Reppureissata maailman ääriin

  • Perustaa oma firma

Englantiin muutin jo 19-vuotiaana, 26-vuotiaana irtisanoin itseni mun työpaikasta ja kämpästä Lontoossa, pakkasin rinkan ja reissasin Aasiassa ja Etelä-Amerikassa yhteensä 8 kuukauden ajan. 29-vuotiaana perustin Script Creativen ja nyt, 31-vuotiaana pyöritän sitä täysipäiväisesti.

Ja kun kaikki noi oli saavutettu, tajusin että pelkkä firman perustaminen ei riittänyt - nyt haluan saada sen tuottavaksi, toimivaksi ja sellaiseksi, että se elättää mut kuukaudesta (ja vuodesta?) toiseen.

Älä ikinä aliarvioi haaveilun voimaa.

2 | Vapaus

Ehkä tärkein syy sille, miksi yrittäjyys houkutteli ja houkuttelee mua. Vapaus valita, vapaus määritellä mitä teen, kenelle teen, kenen kanssa ja milloin.

Kyllä mä edelleenkin pyrin tekemään hommia maanantaista perjantaihin, ysistä viiteen, pitämään viikonloput vapaana, balanssin elämässä ja unirytmin tasaisena. Ajatus ei olekaan se että olisin ikinä halunnut tehdä töitä jossain muussa rytmissä - ajatus on se että kukaan ei pääse määrittelemään sitä puolestani.


3 | Innostuminen

Tästä juttelin viikonloppuna pitkään yrittäjäkaverini, Arteflosin ihanan Elinan kanssa. Innostuminen. Kun huomaa ensimmäistä kertaa, että omalle työlle ja tekemiselle on kysyntää, se on aivan valtavan innostavaa ja inspiroivaa.

Siitä saa jotai ihmeellistä voimaa ja parhaimmillaan tunteen, että mikään mitä mä haluan saavuttaa ei ole mahdotonta jos teen sen eteen tarpeeksi töitä.

Se on ihan huikea, huikea tunne.4 | Omannäköinen elämä

Pari vuotta sitten yhden vuoristomatkailuoppaaksi ryhtyneen kaverin Facebook-päivityksessä luki jotenkin niin, että “olen kiitollinen että lähdin rohkeasti kohti omannäköistä elämää!”. Se jäi puhuttelemaan mua. Ei siis se vuorikiipeily, vaan se, että mun elämä voisi oikeasti olla just mun näköistä.

Mun tärkeimmän elämänohjeen oon saanut mun äidiltä: “Kuuntele mitä sun sydän sanoo”, ja sitä mä nyt seurailen. Kohti omannäköistä tekemistä ja elämää.Kyssäri:

Kutkutteleeko yrittäjyys sua? Jos mun kokemus auttaa jotain muuta toteuttamaan niiden unelmia niin jaan jokaisen hihaan kertyneen vinkin enemmän kuin mielelläni! Kerro mistä aiheista haluaisit että kirjoitan? Tavoitteiden asettaminen, side hustlaus, perustaminen, vai ehkä käytännön jutut kuten asiakkaiden laskuttaminen?!


 
Pinterest_4 syytä ryhtyä yrittäjäksi-04.jpg
 

Comment