AINI MÄENSIVU SCRIPT

ihana tavata,

— Olen Aini Mäensivu - visuaalinen suunnittelija, kalligrafisti, tapahtumatuottaja ja moderni hippi Script Creativen takana.

Valmistuttuani tapahtumatuottajaksi Bournemouthin yliopistosta Englannissa, olen saanut tehdä töitä unelmaisissa työpaikoissa ja tiimeissä sekä Helsingissä että Lontoossa. Viimeisen 8 vuoden aikana olen ollut mukana koordinoimassa, tuottamassa, suunnittelemassa ja stailaamassa kymmeniä, jopa satoja tapahtumia. Mukaan lukeutuu festareita, urheilutapahtumia, lanseerausbileitä, yritysjuhlia, synttäreitä ja valtava määrä häitä.

Tapahtumatyön ohella olen tehnyt vapaaehtoistöitä niin Amnestyn, Reilun Kaupan kuin erilaisten kehitysyhteistyöprojektien parissa. Olen kerännyt varoja tyttöjen ja naisten koulutusta tukeviin hankkeisiin Nepalissa ja koordinoinut sanitaatioprojektia Keniassa, Nairobin slummeissa. Uskon ihmisoikeuksiin ja tasa-arvoon. Kiinnitän huomiota siihen, mitä valintoja teen jokapäiväisessä elämässäni.


— Script Creativen tarina

Hullaannuin moderniin kalligrafiaan työskennellessäni Lontoossa hääsuunnittelijana ja ihaillessani kalligrafien upeaa kädenjälkeä. Olin ollut aina kiinnostunut typografiasta ja kauniista kirjaimista, joten hankin itselleni harjoituspaketin ja piirsin ensimmäiset viivat hiusterällä vuoden 2014 tienoilla. Olin koukussa saman tien - harjoittelin kuin hullu, hankkien tietoa ja taitoa blogeista, videoilta ja nettikursseilta. Olen täysin itseoppinut.

Ollessani mukana Nepalin varainkeruuhankkeessa, keksin myydä tekemiäni kalligrafiatöitä ystäville, ja minulta tilattiin sisustustauluja koteihin ja paikkakortteja juhliin. Opin myös digitoimaan piirtämiäni kirjaimia.

Varainkeruuvuoden jälkeen tilauksia tipahteli edelleen, joten päätin perustaa toiminimen, jolla pystyisin palvelemaan kalligrafiaan ihastuneita hääpareja, yrittäjiä ja kodinsisustajia. Script oli saanut alkunsa.

Rakkaus paperitarvikkeita, kalligrafiaa ja tapahtumadesignia kohtaan on vain kasvanut, ja pikku hiljaa Scriptistä on kasvanut kokonaisvaltainen visuaaliseen suunnitteluun keskittyvä luova studio. Sen sydämessä sykkii edelleen kalligrafia, estetiikka ja toisaalta kestävät arvot sekä inklusiivisuus.

— Mitä me sitten teemme?

Kirjoitamme kauniita kirjaimia lähes mille tahansa pinnalle, sekä tapahtuma- että sisustustarkoituksiin. Opetamme kalligrafiaa ja suunnittelemme upeita paperitarvikkeita häihin. Stailaamme tapahtumatilat upeiksi ja elämyksellisiksi maailmoiksi, joissa yhtenäinen visuaalinen ilme näkyy koristeissa, valaistuksessa, kukissa, materiaaleissa ja graafisissa elementeissä.


Script Creative syntyi, jotta…

Kalligrafiarakkaus saisi levitä kuin taikapöly

Luova kalligrafia ja kauniit paperitarvikkeet ovat meille intohimo ja lähtökohta. Tapahtuma-asiakkaamme arvostavat paperitarvikkeiden luonnonkaunista estetiikkaa ja niiden luomaa tunnelmaa. Järjestämme workshopeja, opetamme ja myymme modernin kalligrafian aloituspakkauksia.

Tapahtumasta tulisi juuri teidän näköinen

Parhaat juhlat eivät synny trendejä seuraamalla vaan sydämellä. Onnistunut tilaisuus näyttää ja kuulostaa teiltä ja rakentuu teille ominaisen, ainutlaatuisen tavoitteen ympärille.

“Kiitos, että järjestitte teidän näköiset juhlat” on kaunein kommentti, jonka vieraat voivat antaa.

eettisyys ei tarkoittaisi kauneudesta karsimista

Koristeet haluavat tulla rakastetuksi pitkään. Luomuksemme toteutetaan luonnollisia materiaaleja sekä kierrätettyä ja sertifioituja papereita käyttäen. Kukkavalinnat edustavat kuluvan kauden satoa ja noudattelevat kestävän tuotannon periaatteita aina kun vain mahdollista. Muoviset kertakäyttöastiat tai kertakäyttöiset koristeet jätämme suunnitelmista täysin.